Restaurant ‘Over’ Haarlem strijdt tegen voedselverspilling
Nieuw in Haarlem. Een restaurant die elke dag een last minute menu samen stelt. Geen dag het zelfde. De groenten en overige ingrediënten komen van een supermarkt die deze groente over 1-2 dagen uit de schappen moet halen omdat ze ander te lang liggen. Er wordt dagelijks in Haarlem alleen al honderden kilo’s voedsel uit de schappen gehaald om weggegooid te worden. Voor de goede orde de groenten en andere producten zijn nog dagen goed om te eten, maar door de strenge regels in Nederland moeten ze toch uit de schappen gehaald worden.
De kok van SamenMetDeBuurt heeft contact gezocht met een supermarkt eigenaar en met een Horeca professiona. Met zijn drieën hebben ze een restaurant concept ontwikkeld dat op deze manier gaat koken. Vers en last minute. dus altijd een verrassing, ook voor de kok, Die weten ’s avonds pas per mail wat hij de dag er op kan gaan koken !
Op zondag 9 augustus 2015 was het dan zover. Restaurant ‘Over’ opende pop-up in het centrum van Haarlem. Met een heuse keukenbrigade en een geleende keuken kwam er een 8 gangen maaltijd op tafel. Ik kan niet wachten tot het restaurant open gaat !
Van idee naar plan naar companen. De kracht van Samen, en de schouders er onder. Zie je wel dat het kan !